Chatbots in de 21ste eeuw

Sinds de geboorte van de aller eerste chatbot Eliza, ontworpen in 1966 aan MIT Artificial Intelligence Laboratory, onderging de artificiële intelligentie een hele evolutie.

In de 21ste eeuw zijn er verschillende chatbots op de markt verschenen. Wij lijsten zeven trendy bots op.

Swelly

Swelly is een sociaal netwerk om snel en makkelijk beslissingen te maken met jouw vrienden. Je kan stemmen voor leuke dingen en andere helpen met hun dagelijkse beslissingen. Een ‘Swell’ bevat een vraag en twee antwoorden. A of B? Dit of dat? Hoge hakken of sneakers? Deze chatbot heeft sinds kort meer de 2 miljoen gebruikers.

Logo Swelly

Instalocate

Wist je dat als je vlucht vertraging heeft, de luchtvaartmaatschappij jou een compensatie moet bieden? Het is geen bon om eens te gaan eten, neen! Het is echt geld. Tot wel €500 per ticket! Instalocate is een chatbot voor Facebook Messenger dat vliegtuigen natrekt op basis van het vluchtnummer. Als jouw vlucht vertraging heeft, heeft deze bot dat al lang gemerkt en krijg jij een melding.

Volg je vlucht met Instalocate en wanneer de vlucht in aanmerking komt voor zo een compensatie laten zij jou dat meteen weten en kan jij je aanmelden voor deze compensatie. Laat dat “gratis” geld niet vliegen!

Logo Instalocate

Foxsy

Ontworpen door Jin (Hitoshi) Tanaka. Fosxy is jouw persoonlijk matchmaking chatbot voor Facebook Messenger dat een connectie zoekt met een mooi en belangrijk persoon. Zo leer je makkelijk en snel nieuwe vrienden kennen.

Logo Foxsy

TechCrunch

Deze chatbot helpt jou om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws en verhalen die jou interesseren. Je kan je aanmelden voor verschillende onderwerpen, auteurs of onderdelen van een site. TechCrunch zal jou altijd de nieuwste artikels doorsturen over de dingen die jij het interessantst vindt. Eenmaal per dag krijg jij een update, maar als er geen nieuwe dingen zijn gebeurt in de onderwerpen die jij interessant vindt, laten zij jou met rust. Jippie! Geen onnodige meldingen meer.

Logo Techcrunch

WTF is that?

Ja, dat is de echte naam. Ben jij een echte ontdekker en wil jij alles graag weten? Zie je soms dingen waarvan je niet weet wat het is? Nu kan je dat allemaal leren van deze bot in enkele seconden. Hoe werkt het? Maak een foto van het onbekende object en verstuur het naar ‘WTF is that?’ chatbot voor Facebook Messenger. In minder dan een minuut krijg je een duidelijk antwoord! Met de kennis van heel de wereld maakt deze bot een indruk op iedereen.

Logo WTF is that

Mica, the Hipster Cat Bot

Deze Hipster Cat Bot is een bot die locaties aanbeveelt. Verstuur een locatie als Facebook Messenger bijlage of stuur gewoon de naam van een stad. Mica stuurt dan de locatie van het beste restaurant of café in de buurt. Als er geen locatie is gevonden, verstuurt Mica jou een grappige foto van een kat of stelt jou vragen om jou te entertainen. Mica is ook heel vriendelijk en reageert op basis zinnen zoals ‘Hallo’, ‘Bedankt’ en ‘Daag’.

Logo hipster cat bot

Mitsuku 

Dit is jouw nieuwe virtuele vriendin! Ze is er 24 uur per dag om met jou te praten. Deze bot doet het heel goed in wedstrijden. Ze won twee keer de Loebner Prijs voor de werelds meeste menselijke chatbot in 2013 en 2016. Mitsuku leert door ervaring, dus hoe meer mensen tegen haar praten, hoe slimmer ze wordt. Ze is vriendelijk, maar kan ook haar mannetje staan als je een discussie start.

Mitsuku is een artificiële intelligentie die met je praat, je korte verhaaltjes verteldt, grapjes maakt en jouw horoscoop kan vertellen. Ze kan spelletjes spelen en je bepaalde webpagina’s en foto’s tonen van over het hele internet.

Logo mitsuku

Heb jij tijdens het lezen een van de bots gedownload? Wij ook hoor! Jammer genoeg zijn ze niet allemaal beschikbaar in ons klein België landje. Maar wie weet wat heeft de toekomst ons nog te bieden.

Wil jij deelnemen aan de dotNET academy?

Heb je interesse in onze opleiding? Neem contact op met ons!
jobcoach@dotnetacademy.be

Cases / Blog

Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse…

IT-vacatures tot 65% sneller ingevuld

IT-talent rekruteren, het is voor vele bedrijven een heuse beproeving. Zo wordt…