De Vlaamse programmeerwedstrijd als deel van jouw .net opleiding

Home / Cases/Blog / De Vlaamse programmeerwedstrijd als deel van jouw .net opleiding

De Vlaamse programmeerwedstrijd als deel van jouw .net opleiding

Zelfs al beseffen we het niet altijd even goed, code is tegenwoordig overal. De nood aan programmeurs groeit elke dag en bedrijven weten niet altijd waar ze nieuw talent kunnen vinden. Wedstrijden als de Vlaamse programmeerwedstrijd zijn hier een mooi voorbeeld van. Afstuderende programmeurs kunnen hun vaardigheden tonen, terwijl de jongere deelnemers misschien de smaak van .net wel te pakken krijgen. Daarom sponsoren wij dit initiatief met veel plezier!

Ben jij benieuwd naar hoe de VPW jouw .net opleiding compleet maakt? Dit zijn volgens ons de 5 grote redenen

1. Je leert goed in team werken

Programmeren doe je zelden alleen. Als je werkt op grote projecten, merk je al snel dat jouw team onmisbaar is. Tijdens elke .net opleiding krijg je vaak te maken met groepsopdrachten. Je bent dus vertrouwd met het samenwerken, maar deed je dit al met zo'n strakke deadlines? 5 opdrachten op 3 uur tijd, het is niet niets!

Goed samenwerken is de enige manier om dit tot een goed einde te brengen. Bovendien is dit ook een leuke manier om te zien hoe jij en je teamgenoten omgaan met de stress. Als je deze opdrachten tot een goed einde brengt, ben jij helemaal klaar om de bedrijfswereld in te duiken.

2.  Het leert je dingen buiten de traditionele .net opleidingen

Een goede .net opleiding leert je complexe problemen oplossen. Maar dat betekent niet dat het je elke mogelijke oplossing leert. Er zijn vaak meerdere manieren om iets aan te pakken.

Zo kan je bijvoorbeeld op de volgende 2 manieren een nieuwe Task starten en iets aan een string toe te voegen:

Task.Run(() =>

          {

              Console.WriteLine($"5 + 2 = {5 + 2}");

          });

Task.Factory.StartNew(() =>

          {

              var sum = 5 + 2;

              Console.WriteLine("5 + 2 = " + sum);

          });

Beide opties leveren hetzelfde resultaat op, maar ze zien er toch helemaal anders uit. Dit zijn slechts basisfuncties, maar hetzelfde principe geldt voor geavanceerde .net problemen!

Tijdens de Vlaamse programmeerwedstrijd ontmoet je heel wat nieuwe mensen, die elk hun eigen manier van werken hebben. Misschien ontdek je wel compleet manieren om iets in .net te doen waar je zelf nooit aan gedacht had!

3. Het kan de start zijn van een mooie carrière

Als programmeren echt jouw ding is, dan vind je onmiddellijk een job. Als je dan nog eens kan aantonen dat je er echt goed in bent, wordt dit waarschijnlijk zelfs het begin van een mooie carrière. Zelfs internationale IT bedrijven zijn nog steeds op zoek naar lokaal jong talent. Wanneer je in een wedstrijd als de Vlaamse programmeerwedstrijd naar huis kan gaan met een trofee, heb je bij je sollicitaties al een grote stap voor.

Wie weet? Misschien moet je zelfs niet meer gaan solliciteren! Grote firma's sturen hun recruiters af op deze events. Als je echt iets moois laat zien, doen ze je misschien wel ter plaatse een aanbieding. Dat zou de kers op de taart zijn na jouw .net opleiding.

4. Het pusht je om het meeste uit jouw .net kennis te halen

Deelnemen aan de Vlaamse programmeerwedstrijd is altijd leuk, maar het is en blijft een wedstrijd. In deze competitieve omgeving haal je veel sneller het onderste uit de kan. Het is een moment om te laten zien dat jouw .net opleiding zijn vruchten heeft afgeworpen. Jij kan hier laten zien wat je allemaal kan en met de prijs naar huis gaan. Dit soort druk helpt je vaak beter presteren. Zo verbaas je jezelf misschien wel met je eigen kunnen!

5. Je komt te weten waar je staat

Heb je al een .net opleiding achter de rug en wil je weten hoe goed je nu eigenlijk bent? Of heb je al wat werkervaring, maar wil je weten waar jouw vaardigheden staan ten opzichte van de arbeidsmarkt? Dan is een deelname aan de Vlaamse programmeerwedstrijd zeker een goed begin.

Als je wint, weet je dat je heel goed bezig bent. Zit je in de middenmoot, dan kan misschien een kleinere .net opleiding je net dat beetje extra bijleren om het volgend jaar te halen. Presteerde je minder goed, dan is het misschien wel een goed idee om je in te schrijven voor een volledige .net opleiding.

Ben jij nog op zoek naar dat extraatje om jouw skills te verfijnen? Klik dan hier voor een overzicht van onze opleidingsmogelijkheden: https://www.dotnetacademy.be/voor-studenten/

Wil jij deelnemen aan de dotNET academy?

Heb je interesse in onze opleiding? Neem contact op met ons!
jobcoach@dotnetacademy.be

Cases / Blog

.NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

In hun zoektocht naar gedreven .NET developers, deed het Departement Landbouw en…

Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse…