.NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

Home / Cases/Blog / .NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

In hun zoektocht naar gedreven .NET developers, deed het Departement Landbouw en Visserij (Dept. LV) een beroep op de opleidings- en rekruteringsexpertise van dotNET academy.  Na enkele intakegesprekken, breidde het Dept. LV een van haar teams uit met front-end developer Karolien Peeters.  Een succesvolle samenwerking mét instant effect, want al vanaf dag 1 draaide Karolien als externe consultant 100% mee met het IT-team.  Op-en-top productief!

 

IT-support op overheidsniveau

Als afdeling van de Vlaamse overheid buigt het Dept. LV zich over de vertaling van Europese landbouwreglementering naar concrete wetgeving in Vlaanderen.  Beleidsvoorbereiding, uitvoering, controle en evaluatie.  Een divers takenpakket dat vraagt om specifieke, highlevel software en dito developers!  Hoewel het Dept. LV beschikt over een vaste, interne IT-dienst, werken ze geregeld samen met externe consultants voor specifieke IT-vraagstukken.

dotNET academy, een professionele match

Het Dept. LV sloeg tijdens dit rekruteringstraject de handen in elkaar met dotNET academy.  Resultaat?  Een vast plekje aan de developmenttafel voor Karolien, ontluikend IT-talent met een brede kennis van .NET.  Erik Wollebrants, projectleider IT, vindt de samenwerking alvast bijzonder geslaagd.

 

“Vooral in de uitvoerings- en controlefase hebben we bij het Dept. LV veel gespecialiseerde, custommade software nodig.  Het meeste van deze software schrijven we inhouse.  Toen we op zoek waren naar extra IT-ondersteuning door een externe developer, bracht dotNET academy ons in contact met Karolien, een ruwe diamant die nog maar recent de overstap maakte naar IT.  Vanaf de eerste dag waren we onder indruk van haar up-to-date IT-inzicht.  Een match met ons team!”
- Erik Wollebrants, projectleider IT bij Dept. LV

 

Carrièreswitch naar IT

Hoewel Karolien zich vandaag met plezier vastbijt in pittige developmentcases, volgde ze niet het standaardtraject.  Integendeel!  In 2019 gaf ze haar carrière een 360° switch en maakte ze de overstap naar IT.  Een gewaagde keuze die de juiste bleek, want vandaag heeft ze bij het Dept. LV volledig haar draai gevonden.

“Bij het Dept. LV maakte ik mijn debuut als developer.  Na 15 jaar gewerkt te hebben als consultant in een chemische fabriek, besloot ik een avondopleiding IT te volgen.  Die smaakte naar meer!  Vooral het aanbod van Angular, CSS en HTML was heel beperkt in de avondschool.  Om mijn kennis te verruimen én voeling te krijgen met de praktijk, startte ik in augustus 2019 het opleidingstraject bij dotNET academy.”
– Karolien Peeters, .NET developer bij Dept. LV

IT-OPLEIDING BIJ DOTNET academy: variatie troef!

dotNET academy houdt de balans tussen theorie en praktijk, zelfstudie en groepswerk.  Karolien dompelde zich 4 maanden onder in de wondere wereld van development.  MVC, ASP.NET, SQL, SOLID, ... Diverse programmeertalen passeerden de revue.
"Na een intensief opleidinggsparcours kon ik als developer bij het Dept. LV aan de slag.  Een carrièreswitch waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad!  dotNET academy versterkte niet alleen mijn IT-kennis, maar stoomde me ook klaar voor de praktijk.  Een betaalde opleiding mét jobzekerheid: win-win!"

Net zoals het Dept. LV op zoek naar straffe .NET developers?  Bespreek je IT-noden met onze experten, wij maken graag tijd vrij!

Wil jij deelnemen aan de dotNET academy?

Heb je interesse in onze opleiding? Neem contact op met ons!
jobcoach@dotnetacademy.be

Cases / Blog

.NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

In hun zoektocht naar gedreven .NET developers, deed het Departement Landbouw en…

Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse…