“De dotNET academy is een simulatie van het echte bedrijfsleven”

Home / Cases/Blog / “De dotNET academy is een simulatie van het echte bedrijfsleven”

Philip: Eerst stagiair, dan werknemer

Voor zijn schoolstage ging Philip op zoek naar een adres in zijn buurt. Zo kwam hij via de dotNET academy terecht bij de Bitconsult waar hij nu werknemer is.

“Ik studeerde in Geel en had geen auto, daarom zocht ik iets in de buurt. Ik kwam bij Ive van de dotNET academy terecht. Hij zorgde voor een stage bij Bitconsult waar ik uiteindelijk ook aan de slag ben gegaan.

Een simulatie van het echte bedrijfsleven

Tijdens mijn stage hier heb ik veel bijgeleerd. Toegegeven, tijdens het theoretische gedeelte werd er veel herhaald van de dingen die ik al op school had gezien. Niet alle cursisten stonden op hetzelfde niveau. De theorie was dus nuttig omdat iedereen met dezelfde basiskennis aan het praktische gedeelte kon beginnen.” De praktijk was echt wel interessant. Het was een simulatie van het echte bedrijfsleven. Met een team gingen we aan een concreet project werken. We konden experimenteren en uitproberen, we leerden functioneren in een team. Hier stond geen leerkracht op onze vingers te kijken om ons constant te verbeteren. We leerden zelfstandig te zijn en kregen veel ruimte en vrijheid. Een foutje maken mocht, daar kon je uit leren, en we kregen een zeer goede feedback.”

En wat hebben we geleerd?

“Waar het aan de schoolpoorten stopt, begint het bij de dot.NET Academy. De opleiding is een mooie aanvulling op wat ik op de schoolbanken leerde. Het is verbazingwekkend hoe je na een week al in een team kan functioneren. Mijn technische inzichten zijn ook verruimd. Ik leerde ook dat het niet erg is dat je fouten maakt maar dat je er wel voor moet zorgen dat je op een rechte lijn blijft. Vooral op het vlak van communicatie, samenwerken en plannen heb ik veel opgestoken.

Ruimte voor ontspanning

En er was ook ruimte voor wat speelsheid. Tijdens de middagpauze speelden we games. Een beetje competitie mag.”

Bekijk hier ons aanbod opleidingen voor startende .NET developers. 

Wil jij deelnemen aan de dotNET academy?

Heb je interesse in onze opleiding? Neem contact op met ons!
jobcoach@dotnetacademy.be

Cases / Blog

.NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

In hun zoektocht naar gedreven .NET developers, deed het Departement Landbouw en…

Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse…