3 redenen Waarom .NET Core zo belangrijk is

Home / Cases/Blog / 3 redenen Waarom .NET Core zo belangrijk is

.NET Core is de laatste tijd aan een opmars bezig.  Hier gaan we enkele redenen bespreken waarom .NET Core populair is.

1. .NET Core werkt op verschillende platformen

In veel bedrijven is Windows slechts één van de platformen waarop software moet draaien.  Vooral "enterprise software" draait vaak op Linux-servers.  Het is altijd beschouwd als een nadeel van het .NET-platform dat deze enkel op Windows-servers draaide.

Een van de belangrijke eigenschappen van .NET Core programma's is dan ook dat deze kunnen draaien op Linux-servers.  Dit maakt dat voor vele grotere bedrijven het .NET-platform plots veel interessanter wordt.  Veel bedrijven hebben immers vooral Linux-servers draaien.

 

2. .NET Core is gemaakt voor de cloud

Het cross-platform karakter van .NET Core maakt het veel gemakkelijker om .NET-core applicatie op verschillende cloud-platformen te draaien.  Natuurlijk kunnen .NET-core applicaties gedraaid worden op het Microsoft Azure cloud-platform.  Daarnaast kan er echter ook gedraaid worden op Amazon Webservices en het Google cloud-platform.

Cloud

3. .NET Core is Open-Source

Sinds Satya Nadella CEO is geworden van Microsoft - wat intussen al sinds 2014 is - heeft Microsoft Open Source software en de cloud omarmt. 

Een zeer belangrijk aspect van .NET Core is dat het Open Source is.  Dit maakt dat .NET Core populairder is binnen de development-community dan .NET. 

Het is onze mening dat Microsoft de laatste jaren de development-community in zijn totaliteit meer aanspreekt dankzij een duidelijke focus op de cloud en Open-Source.  Microsoft is meer en meer een bedrijf dat zich richt tot software-ontwikkelaars en meerbepaald enterprise software-ontwikkelaars.

Doordat .NET Core meerdere - budgetvriendelijke - hostingmogelijkheden biedt in de cloud wegens Linux-compatibiliteit kiezen nu ook meer en meer start-ups voor het .NET-platform.

Satya Nadella lijkt de weg die Microsoft ingeslagen is verder te zetten: met name het besef dat Microsoft meer is dan het Windows-platform en dat de cloud de volgende jaren nog enorm aan belang zal winnen. 

 

Conclusie

.NET Core is een zeer aantrekkelijk aanbod binnen de .NET-wereld.  Het zal de volgende jaren ongetwijfeld nog aan belang en populariteit winnen.  De opgang van .NET Core verloopt zal waarschijnlijk in tandem verlopen met de opgang van de cloud. 

.NET Core garandeert een organisatie platform-onafhankelijkheid waardoor er geen lock-in ontstaat met 1 cloud-provider of software-platform.

Voorlopig biedt .NET Core nog minder functionaliteiten dan traditionele .NET-applicaties maar ook hier verwachten we nog evoluties die ervoor zullen zorgen dat de functionaliteiten van .NET Core op termijn niet ver zullen achterlopen tov het traditionele .NET-platform.

Interesse in dotNET academy? Contacteer ons of lees er hier over onze aanpak!

Wil jij deelnemen aan de dotNET academy?

Heb je interesse in onze opleiding? Neem contact op met ons!
jobcoach@dotnetacademy.be

Cases / Blog

.NET development op maat van de Vlaamse overheid: Departement Landbouw & Visserij meets Karolien!

In hun zoektocht naar gedreven .NET developers, deed het Departement Landbouw en…

Coteng zkt. IT-talent: ijzersterk IT recruitment met dotNET academy

Gedreven IT-juniors met voldoende ervaring en technische bagage? Coteng, softwareontwikkelaar van Antwerpse…